Wat doet het waterschap?

Zaterdag 11 maart openen we de deuren van gemaal Rozema in Termunterzijl. Bezoek dit imposante gemaal, kom meer te weten over het waterschapswerk en maak kennis met de partijen die bij Hunze en Aa’s meedoen aan de waterschapsverkiezingen.

Gemaal Rozema

Gemaal Rozema is belangrijk voor de afvoer van overtollig water naar zee. Als het moet kunnen we met het gemaal liefst 45.000 liter per seconde de zee in pompen. Om een beeld te geven: dat is de inhoud van ongeveer 350 badkuipen. Per seconde! Vier grote scheepsmotoren met een vermogen van 935 pk per pomp zorgen voor de aandrijving. Het gemaal pompt water weg uit het Oldambtgebied. En als het erg nat is kunnen we water vanuit het Eemskanaal via het Termunterzijldiep naar het gemaal sturen. Zo gaan we te hoge waterstanden op het Eemskanaal en het Winschoterdiep tegen. En houden we de voeten droog. Ook als het hoog water is op zee. Het gemaal kan een hoogteverschil van 4,5 meter overbruggen.

Met de open dag opent gemaal Rozema de deuren voor het publiek. Een leuke activiteit voor jong en oud. Krijg een inkijkje in dit imposante gemaal! En dat niet alleen. We hebben nog een keur aan andere activiteiten:

Waterschapsverkiezingen – maak kennis met de partijen

Op 15 maart zijn de waterschapsverkiezingen (tegelijkertijd met de verkiezingen voor Provinciale Staten). Benieuwd naar de partijen die bij ons waterschap meedoen? En naar hun standpunten? Kom ook dan naar de open dag. De partijen presenteren zich in de centrale hal van gemaal Rozema.

Ga voor meer informatie over de verkiezingen naar www.hunzeenaas.nl/verkiezingen.