Week van de Democratie

De provincie Groningen organiseert in de aanloop naar de provinciale en waterschapsverkiezingen ‘de Week van de Democratie’. Je stem kun je laten horen in het stemhokje op 15 maart, maar democratie is meer dan alleen stemmen bij verkiezingen. En dat is waar het in de Week van de Democratie om draait. Samen met verschillende partners en organisaties heeft de provincie Groningen een divers programma samengesteld, dat je hieronder vindt. Het programma is nog in ontwikkeling en wordt regelmatig aangevuld. Alle activiteiten zijn gratis, tenzij anders vermeld in de tekst.

Kaart

Op de onderstaande kaart zie je welke activiteiten op welke plekken er zijn tijdens de Week van de Democratie. Er zijn verschillende soorten activiteiten:

  • Luisteren: lezingen, colleges, podcasts, theater en kunstvoorstellingen.
  • Praten: met elkaar in gesprek, in dialoog. Je doet mee met de activiteit door je stem te gebruiken.
  • Doen: actie, werken aan de democratie, met elkaar, alleen, je stem en je mening laten horen, invulling geven aan die stem! Goede voorbeelden geven en zelf actief meedoen.

Weekoverzicht

Hieronder een overzicht van alle activiteiten. Filter op dag en je ziet wat er op die dag allemaal te doen is op welke plek.

Woensdag 8 maart

Donderdag 9 maart

Vrijdag 10 maart

Zaterdag 11 maart

Vragen over de Week van de Democratie?

Neem voor meer informatie contact op per mail, via wvdd@provinciegroningen.nl.